Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DROŻDŻOWE FAWORKI

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
margaryna 10 dag
drożdże 10 dag
cukier wanilinowy 1 szt
mleko 1/2 szkl
alkohol 2-3 łyżki
jajko 3 szt
olej do smażenia
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: DROŻDŻOWE FAWORKI

margarynę rozpuścić, dodać cukry, jajka i zmiksować.
W misce rozkruszyć drożdże, zalać zimnym mlekiem, wymieszać, wsypać mąkę, alkohol i masę jajeczną, zagnieść ciasto wstawić do lodówki na 2-3 godziny.
Po tym czasie wyrobić jeszcze raz ciasto wałkować i formować faworki, smażyć w gorącym oleju na złoty kolor, po upieczeniu posypać cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli82 17.05.2011 16:41
super
MAR3STA 08.01.2011 19:10
zrobię na pewno!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak