Sposób przygotowania

Z bułki odkroić skórkę, miękisz namoczyć w mleku lub wodzie.
Mięso(oba gatunki) odkroić od kości i razem z bułką dwukrotnie zemleć w maszynce. Dodać mleko lub wodę pozostałą po namoczeniu bułki i 2 łyżki miękkiego masła, posolić i wymieszać.
Pieczarki pokroić w drobną kostkę, usmażyć na 2 łyżkach masła i posolić.
Z masy mięsnej uformować krążki, pośrodku rozłożyć pieczarki, połączyć brzegi
masy mięsnej i uformować kotlety.
Obtoczyć w tartej bułce i zrumienić na 3 łyżkach masła.
Następnie dopiec w gorącym piekarniku.
Polać masłem z patelni.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    lubię taką wersję mielonych
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    ja też
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Lubie kotleciki z czymś w środku

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !