Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marysieńki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

suszone śliwki 150 g
masło
cynamon
orzechy włoskie 150 grubo siekane
bułka 1 wrocławska
ser topiony (w plastrach)

Przepis i sposób przygotowania na: Marysieńki

Namoczone śliwki w wodzie, pokroić w paseczki. Kromki bułki smarować masłem, ułożyć na nich, śliwki i orzechy, oprószyć cynamonem. Przykryć topionym serem i zapiec w 220 stop, w nagrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak