Sposób przygotowania

dwa żółtka utrzeć z cukrem waniliowym dodać 1/2 szklanki mleka i po 2 łyżki mąki pszennej i ziemniaczanej. wszystko dokładnie wymieszać. zagotować 1 i 1/2 szklanki mleka wsypać 3/4 szklanki cukru, wlać mleko z żółtkiem i mąką(ugotować budyń)wystudzić. masło roślinne w kostce ukręcić z ostudzonym budyniem. na koniec dodać 1 i 1/2 paczki wiórek kokosowych i wymieszać. masę podzielić na 2 części. wyłożyć 1/2 krakersów położyć 1/2 masy potem drugą warstwę krakersów i masę. po wierzchu posypać 1/2 paczki wiórek i cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    nie lubię kokosu
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    bardzo lubiane ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !