Sposób przygotowania

Grzyby namoczyć na kilka godzin, następnie zagotować. Do gotujących się grzybków dodać pokrojoną włoszczyznę, pieprz, liść laurowy, sól i ugotować do miękkości. Następnie wywar przecedzić. Mąkę zrumienić na tłuszczu na jasno brązowy kolor, rozprowadzić niedużą ilością zimnej wody, wlać do przecedzonego wywaru i zagotować. Grzybki drobno posiekać i włożyć do zupy, zagotować. Zupę podawać z makaronem, posypaną koperkiem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam takie zupki
  • 1
    original
    Opublikowano

    anulka69

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajna
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    pyszna
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    uwielbiam grzybową
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    fajna zupka
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    brzmi ciekawie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !