Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa zasmażana

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 5 dag
włoszczyzna 1 pęczek
mąka 1 łyżka
masło 1 łyżka
pieprz ziarnisty 5 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
sól do smaku
koperek posiekany 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa zasmażana

Grzyby namoczyć na kilka godzin, następnie zagotować. Do gotujących się grzybków dodać pokrojoną włoszczyznę, pieprz, liść laurowy, sól i ugotować do miękkości. Następnie wywar przecedzić. Mąkę zrumienić na tłuszczu na jasno brązowy kolor, rozprowadzić niedużą ilością zimnej wody, wlać do przecedzonego wywaru i zagotować. Grzybki drobno posiekać i włożyć do zupy, zagotować. Zupę podawać z makaronem, posypaną koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 26.09.2013 10:43
brzmi ciekawie
Ela15 22.06.2013 20:14
fajna zupka
Seba 02.08.2012 09:12
uwielbiam grzybową
Katarzyna59 04.07.2012 18:31
pyszna
olkaaa 16.05.2012 07:51
fajna
anulka69 14.05.2012 08:56
pycha
Iwona51
Iwona51 06.04.2011 18:54
uwielbiam takie zupki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak