Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Eskalopki w sosie pieprzowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sos pieprzowy 9 gram
ziarenka smaku łyżeczka
śmietana 12% 50 gram
por 2 sztuki
masło 2 łyżki
olej słonecznikowy 3 łyżki
filet z indyka 400 gram
mąka pszenna łyżka
pieprz szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Eskalopki w sosie pieprzowym

1. Pory oczyścić, umyć i pokroić w krążki, udusić na maśle, podlewając odrobiną wody, doprawić Ziarenkami Smaku. 2. Mięso pokroić na cienkie płaty, oprószyć Ziarenkami Smaku, pieprzem i mąką, usmażyć na rozgrzanym oleju, wyjąć z tłuszczu i zabezpieczyć przed wystygnięciem. 3. Sos przygotować wg przepisu na opakowaniu. 4. Eskalopki najlepiej podawać na porach polane sosem pieprzowym, z ryżem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak