Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka migdałowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

migdały 30 dag
cukier puder 30 dag
białko 3 szt
Skórka pomarańczowa kandyzowan 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka migdałowe

Obrane migdały zemleć w maszynce, wymieszać z cukrem pudrem. Białka ubić na sztywna pianę, dodać migdały i cukier, wymieszać. Na przygotowanej blaszce układać łyżeczką małe stożki, na każde ciasteczko wkładać kawałeczek skórki pomarańczowej kandyzowanej. Piec ok 15 minut w temp 150-160 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 27.12.2013 09:48
muszę zrobić
czekoladka_m 31.10.2013 19:22
Fajny pomysł z tą skórką;)
ankaryba 05.06.2012 16:44
pyszne :-)
mimi 27.03.2012 21:05
pyszne
Rogalik 07.07.2011 22:30
fajne
Rogalik 07.07.2011 22:30
fajne
FAFIK 04.05.2011 21:36
Pychota
mehia 04.03.2011 11:41
super :)
irenka 23.02.2011 14:29
ale pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak