Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jesienna zupa z brukselką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 sztuka
brukselka 250 gr.
masło łyżka
mąka pszenna łyżeczka
sól szczypta
pieprz szczypta
zupa pieczarkowa

Przepis i sposób przygotowania na: Jesienna zupa z brukselką

1. Mięso pokroić w kostkę, brukselki i pieczarki oczyścić. 2. Mięso i brukselki gotować w 3 szklankach wody. 3. Pieczarki pokroić na cząstki i podsmażyć na maśle do odparowania płynu, oprószyć mąką i połączyć z mięsem i brukselką. 4. Zupę pieczarkową rozprowadzić w szklance wody i połączyć z całością. 5. Gotować 5 minut. 6. Doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak