Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsne kulki panierowane w sezamie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
cebula
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
koncentrat pomidorowy
musztarda
sól
majeranek
sezam
pietruszka zielona posiekana

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsne kulki panierowane w sezamie

W misce wyrabiamy mięso z jajkiem, bułką tartą, solą, pieprzem, posiekaną natką, majerankiem, łyżeczką musztardy i koncentratu. Wyrabiamy kulki, obtaczamy w sezamie i smażymy na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu. Podajemy z sosem czosnkowym:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak