Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluski białe ślaskie

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 8 1 kg
maka ziemniaczan 1 2 szklanki
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: kluski białe ślaskie

ziemniaki gotujemy bez soli po ugotowaniu przeciskamy je i zostawiamy do wystygnięcia.gdy juz sa letnie dzielimy ziemniaki na 4 czesci odkladamy jedna i w to miejsce dajemy make ziemniaczana i jajko wszystko to gnieciemy ,gdy ciasto jest gotowe robimy kulki z dziurka w srodku.gotujemy w osolonej wodzie az do wypłyniecia klusek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 16.07.2012 19:28
modra kapusta, rolada sosik i kluseczki z dziurka super obiad
anemon 15.04.2011 08:18
Idealnie równe kluseczki
danusia19671 05.03.2011 20:35
Uwielbiam:)
marta1371 27.02.2011 17:49
też takie robię bo je uwielbiam
iza15 26.02.2011 18:41
robię takie tylko kulki
pacpaw 18.02.2011 20:30
idealne!!!
Jolanta_P-S 16.02.2011 14:35
ale równe:)
Ania67 05.02.2011 13:37
Uwielbiam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak