Sposób przygotowania

Kapustę zalać niewielką ilością wody, pokroić drobno boczek i gotować razem z kapustą. Wołowinę i wieprzowinę pokroić w paseczki, obsmażyć na patelni. Posiekać cebulę, dodać do mięsa, podlać małą ilością wody, poddusić. Grzyby ugotować w małej ilości wody i pokroić na paseczki. Uduszone mięso, pokrojoną w cienkie plasterki kiełbasę i grzyby wraz z wywarem dodać do kapusty i gotować na słabym ogniu około godziny. Pod koniec gotowania dodać przecier pomidorowy; powidła śliwkowe, przyprawić i dodać ziele angielskie.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Nie ma to jak polski bigos.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !