Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Strucla z makiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 75 dag
cukier puder 20 dag
masło 5 dag
jaja 2 szt
mleko 1,5 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżka
cukier waniliowy 1 łyżka
masa makowa 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Strucla z makiem

Masło, cukier puder, cukier waniliowy, mleko i całe jajka utrzeć na pianę. Dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wyrobić ciasto. Następnie podzielić na dwie części. Każdą część rozwałkować na prostokąt, rozłożyć mak, zawinąć strucle. Ułożyć w przygotowanych formach i piec w 180 stopniach przez około pół godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 09.03.2012 07:59
uwielbiam
edyta44 09.07.2011 11:34
smaczne
mehia 05.02.2011 16:34
ciekawe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak