Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche z cukrem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 25 dag
masło 12,5 dag
śmietana 18 proc łyżka
żółtko jajek 2
aromat waniliowy
cukier puder 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche z cukrem

Mąkę należy posiekać z masłem, śmietaną, cukrem, aromatem i jednym żółtkiem.
Gdy zagnieciemy ciasto odstawiamy je do lodówki na dobrą godzinę. Następnie rozwałkowujemy i wycinamy foremkami kształty. Każde ciasteczko smarujemy rozbełtanym żółtkiem, posypujemy cukrem trzcinowym i pieczemy na blasze w temperaturze 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 17.04.2011 18:18
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak