Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto z bitą śmietaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopty 1 paczka
cukier waniliowy 2 szt.
truskawki świeże 0,5 kg
śmietana 30% 0,5 l
Żelatyna wieprzowa Prymat
galaretka truskawkowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto z bitą śmietaną

truskawki oczyścić i umyć,dno tortownicy wyłożyć biszkoptami na biszkopty położyć połowę truskawek,śmietanę ubić wsypać cukry,żelatynę rozpuścić w małej ilości wrzątku,wystudzić i wlać do śmietany i wymieszać,wylać na owoce,na śmietanę wyłożyć resztę truskawek i zalaćtężejącą galaretką rozpuszczoną w 1 szkl.wrzątku,wstawić do lodówki do stężenia,truskawki można zastąpić innymi owocami sezonowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 30.11.2011 10:01
pyszny placuszek
Teresa19 25.11.2011 08:02
z truskawkami pyszne
Magdalena80 01.09.2011 23:30
pyszności
m1monika 18.08.2011 14:00
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak