Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Podkówki migdałowe

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło miękkie 25 dkg
cukier 10 dkg
mąka pszenna 2 szkl
migdały zmielone 1 szkl
sól szczypta
cukier waniliowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Podkówki migdałowe

Masło utrzeć z cukrami do białości.Dodać mąkę i zmielone orzechy ,zagnieść.Ciasto włożyć na 2 godz do lodówki.Formować podkówki.Piec około 15 min w 170 st.Zimne popudrować albo ozdobić wg uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 19.02.2014 10:55
ach te zgubne słotkości
Ewelina38 01.01.2014 17:42
przepyszne słodkości :)
Grazyna0211 06.11.2013 12:32
smaczne lubię dodatek migdałów
plocia 21.04.2013 21:54
Wyglądają super, a przyozdobić można dowolnie
IZABELA29 24.09.2012 09:54
apetyczne i a chęcią bym takiego zjadła.
ben-ka 23.09.2012 12:38
bardzo apetyczne ciasteczka.
Krystyna32 14.03.2012 15:57
pycha
Kate131 26.01.2012 09:01
pycha
PaniMISIOWA 12.11.2011 09:58
ale pyszności!
kochanyptysiu 09.06.2011 20:43
super,szybkie i smaczne
rzenia15 09.06.2011 10:21
piękne
Allice 07.04.2011 20:57
pysznie wyglądają :)
mala2021 03.04.2011 07:30
super
Aniunia773 22.03.2011 17:56
super
Emilia22 05.03.2011 16:13
fajnie wyglądają
Edyta38 20.02.2011 12:46
super
ElizaT 25.01.2011 11:26
bomba jak dla mnie
Neetka90 12.01.2011 19:31
no no.. fajnie;)
Neetka90 12.01.2011 19:30
no no.. fajnie;)
MAR3STA 12.01.2011 18:17
z orzechami na pewno super smakują;)
misia53 04.01.2011 21:22
Podkówki na szczęście niech będą....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak