Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

przekładanic

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto: margaryna 1 kost.
żółtko jajek 4 szt.
mąka 3 szkl.
śmietana kwaśna 1 szkl.
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
piana:białka 6 szt.
cukier 1 szkl.
wiśnie 30 dkg
cukier waniliowy
budyń śmietankowy 1 duży
cukier 1 szkl.
margaryna 3/4 kost.
sok z cytryny
kisiel wiśniowy 1 duży
Krem: 0,5 l
mleko 0,5 l
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: przekładanic

z podanych składników zagnieść ciasto,podzielić na 6 części każdą rozwałkować na placki wielkości blachy,białka ubić z cukrem,dodać kisiel i wiśnie wymieszać masę podzielić na trzy części i trzy razy przełożyć placek,piec oddzielnie aż się zrumienią,ugotować budyń na mleku z cukrami utrzeć z margaryną i sokiem z cytryny,przełożyć 3 upieczone warstwy i posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 13.07.2012 20:26
mniam
Iwona51
Iwona51 01.01.2012 13:30
pycha
Motorek 17.11.2011 09:31
super
aacaac 13.07.2011 07:04
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak