Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z groszkiem i słonecznikiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
woda
groszek konserwowy 1 puszka
pomidory 2 sztuki
ziarna słonecznika do smaku
koncentrat pomidorowy do smaku
czosnek ząbki
olej do smażenia
kostka rosołowa 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z groszkiem i słonecznikiem

Do garnka wsypać przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilkę podsmażyć, dodać surowy ryż i po kilku minutach dolać wodę( w 1,5 szklance wody rozpuścić kostkę rosołową). Gotować na bardzo małym ogniu przez około 15 minut. W międzyczasie pomidory obrać ze skórek, pokroić na mniejsze kawałki. Do drugiego garnka wlać trochę oleju, wsypać groszek, dodać pomidory i ziarna słonecznika. Wszsytko podgrzać. Dolać trochę wody (około 1/4 szklanki) i gotować. Na końcu dodać koncentrat pomidorowy i wszystko połączyć. Do przygotowanego ryżu dodać groszek z pomidorami i słonecznikiem. Przemieszać i podawać z pokrojonym w drobną kostkę serem pleśniowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak