Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciato biszkoptowo-orzechowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 8 szt
cukier 30 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
mąka 4 łyżki
orzechy włoskie 25 dag
aromat migdałowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciato biszkoptowo-orzechowe

Jajka ubić z cukrem na parze, zdjąć z garnka i ubijać do ostudzenia. Następnie dodać posiekane orzechy, bułkę tartą, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i aromat, wymieszać. Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy i piec w temp 180 stopni około pół godziny. Po upieczeniu przełożyć masą lub marmoladą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 06.07.2012 09:15
pycha
olkaaa 13.03.2012 08:14
mniam
noculos 27.03.2011 20:59
wspaniałe
noculos 27.03.2011 20:59
wspaniałe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak