Sposób przygotowania

Groch zalać zimną wodą i odstawić na noc, żeby zmiękł. Następnie ugotować go do miękkości w tej samej wodzie, w której się moczył. Kapustę pokroić na drobniejsze kawałki, zalać wodą i ugotować do miękkości. Ze słoniny i mąki przygotować zasmażkę. Groch dodać do kapusty, zaprawić zasmażką, doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem. Pogotować razem prze około 15 minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ciekawy przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    to musi być pyszne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 5
    original
    Opublikowano

    pioge7

    ekstra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    nie lubię takiego grochu
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    lubię od czasu do czasu

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !