Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt(zawsze wychodzi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
cukier 1 szklanka
mąka pszenna 0,5 szklanki
mąka ziemniaczana 0,5 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt(zawsze wychodzi

na mala blaszke.
zoltka oddzielic od bialek. bialka ubic na sztywna piane. dodac cukier i dalej ubijac. dodac zoltka, wymieszac. make przesiac przez sito i wymieszac z proszkiem do pieczenia. make dodawac po lyzce do jaj i delikatnie mieszac. wylac ciasto na wczesniej przygotowana blache(wylozona papierem). piec okolo 30minut w 175 stopniach. mozna sparwdzac patyczkiem, czy jest juz gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak