Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort z herbatników

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 30 szt
rum 4 łyżki
masło 15 dag
cukier puder 10 dag
kakao 2 łyżki
aromat rumowy 1 łyżeczka
sok z cytryny do smaku
śmietanka kremowa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Tort z herbatników

Jedną warstwę herbatników wyłożyć do kwadratowej foremki, skropić rumem. Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodać kakao, śmietankę, aromat i sok z cytryny do smaku, wymieszać. Na herbatniki nakładać warstwę kremu, przełożyć następną warstwą kremu. W ten sposób ułożyć na przemian 3 warstwy. Wierzch posmarować masą i posypać pokruszonymi herbatnikami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 20.06.2012 08:22
jestem ciekawa jak smakuje
Gosia32
Gosia32 03.06.2011 07:56
fajne
edyta44 21.03.2011 18:16
szybko i prosto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak