Sposób przygotowania

Mak parzyć w gorącej wodzie przez kilka godzin. Następnie odcedzić, wysypać na brytfannę, włożyć do ciepłego piekarnika i obsuszyć. Masło utrzeć z żółtkami i cukrem do białości. Dodać mak, bakalie, cukier waniliowy i wymieszać. Białka ubić na sztywna pianę, dodawać do masy na przemian z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Wyłożyć do przygotowanej formy, piec w 180 stopniach około 45 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    bardzo ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    pyszne ciasto
  • 2
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    bardzo lubię takie ciasta
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ciasto pierwsza klasa
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    uwielbiam takie
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Pyszne jest to ciasto, gorąco polecam.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    podoba mi się :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !