Sposób przygotowania

Szpinak gotować minutę w osolonym wrzątku, odcedzić, posiekać razem z czosnkiem. Podsmażyć na 2 łyżkach oleju, doprawić. Cebulę posiekać. Obrane pomidory pokroić w drobną kostkę. Podsmażyć na oleju-najpierw cebulę, następnie dodać pomidory. Dusić, aż z pomidorów wyparuje sok, doprawić. Na każdym naleśniku ułożyć po plastrze szynki i goudy. Nałożyć po łyżce pomidorów i porcji szpinaku. Zrolować. Resztę pomidorów ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Na wierzch położyć naleśniki. Posypać parmezanem i bazylią. Piec 15-20 minut w 200 C.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !