Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kalmARY FASZEROWANE RYŻEM Z SOSEM CEBULOWYM RUMIANYM

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalmary 200 g
cebula 80 g
pieczarki 50 g
ryż 40 g
natka pietruszki 2 g
sos
Wywar: 70 g
cebula 25 g
olej 7 g
mąka 5 g
sól
pieprz
Kwas cytrynowy Prymat
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: kalmARY FASZEROWANE RYŻEM Z SOSEM CEBULOWYM RUMIANYM

W osolonej wodzie ugotować kalmary i odcedzić. Ugotować ryż. Cebulę i pieczarki pokroić i dusić na rozgrzanym tłuszczu. Dodać ryż i drobno pokrojoną natkę pietruszki, wymieszać, przyprawić do smaku. Farszem nadziewać tuszki kalmarów. Przygotować sos: zrobić zasmażkę, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i dusić ci jakiś czas mieszając, aż będzie miękka. Rozprowadzić zasmażkę wywarem, dodać sól, przyprawy, kwasek cytrynowy, cukier- gotować ok. 10 minut. Zalać tuszki sosem i zapiec w piekarniku przez 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 03.01.2011 14:17
brzmi jak wyzwanie :o)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak