Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurczak w krakersach

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
krakersy 1 opakowanie
maślanka 1 opakowanie
masło 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: kurczak w krakersach

Filet kroimy w podłużne paski (przyprawiamy według upodobań), zalewamy maślanką i pozostawiamy na 2 godziny w lodówce.
Krakersy kruszymy na drobno i obtaczamy w nich filety, następnie wykładamy je do naczynia wysmarowanym masłem, pieczemy w temperaturze 200 stopni C przez ok 40 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 17.01.2012 17:57
super
gosia47-47 11.05.2011 20:57
dobre
pioge7 11.05.2011 20:51
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak