Sposób przygotowania

Białka jajek ubij na sztywno. Żółtka utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym na gęsty krem. Wymieszaj z dwoma rodzajami mąki i proszkiem do pieczenia. Połącz z pianą z białek.
Ciasto wlej do tortownicy i piecz 20-25min. w temperaturze 200 st.
Ostudzone rozetnij na trzy placki.
Ubij 60dag śmietanki. Wymieszaj z ajerkoniakiem i 2 łyżkami cukru pudru.
W 3 łyżkach wody rozpuść 3 łyżeczki żelatyny.Wymieszaj z masą ajerkoniakową.
Kremem przełóż placki biszkoptowe. Ochładzaj przez godzinę. Ubij resztę śmietanki. Wymieszaj z kawą rozpuszczoną w łyżce wody. Dopraw cukrem pudrem. Połącz z resztą żelatyny rozpuszczonej w małej ilości wody. Posmaruj cały tort. Udekoruj według uznania. Oprósz kakao. Schładzaj w lodówce przez jakąś godzinkę.
Smacznego:)

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    anulka69

    lubię takie
  • 1
    original
    Opublikowano

    anulka69

    lubię takie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    super się zapowiada
  • 2
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    mniam mniam :-)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    bardzo lubię takie ciasta
  • 2
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    brzmi pysznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    pyszniutki torcik
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    mniam pyszności
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    pierniczkowo

    bardzo lubię:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    pyszny ten torcik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !