Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grochowa II

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

groch 40 dag
boczek wędzony 20 dag
mąka 1 łyżka
smalec 1 łyżka
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
czosnek ząbki 2 szt
majeranek 1 łyżeczka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grochowa II

Groch namoczyć poprzedniego dnia , następnego ugotować do miękkości. Boczek zalać wrzącą woda, podgotować, dodać utartą na tarce o dużych oczkach marchew i pietruszkę. Gdy warzywa i boczek są miękkie, wyjąć boczek i pokroić w kostkę. Warzywa z wywarem i pokrojony boczek połączyć z grochem, wrzucić posiekany czosnek. Z mąki i smalcu zrobić rumianą zasmażkę, dodać do zupy, zagotować. Przyprawić do smaku solą i majerankiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 11.10.2011 12:53
smaczna
Gosia32
Gosia32 22.05.2011 09:26
mniam;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak