Sposób przygotowania

Pomidory pokroić na ćwiartki, usunąć nasiona, miąższ wrzucić na gotującą się wodę i gotować 3 minuty. Następnie odcedzić, przelać zimną wodą i pozostawić do następnego dnia. Z cukru i wody zagotować syrop, wrzucić do niego pomidory, cynamon i goździki, smażyć aż będą przeźroczyste. Pod koniec dodać spirytus i sok z cytryny. Przełożyć do słoików, zamknąć i pasteryzować około 15 minut. Używać do przekładania ciast.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawi mnie jak smakuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    jeszcze nie próbowałam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    zapowiada się bardzo apetycznie, jeszcze takowej nie robiłam i nie jadłam
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Muszę kiedys taką zrobić.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !