Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cygańska rozkosz

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar mięsno-warzywny 6 szkl
papryka czerwona 2 szt
ziemniaki 4 szt
śmietana 12% 1/2 szkl
koncentrat pomidorowy 3 łytżki
cebula 2 szt
olej 2 łyżki
mąka 1 łyżka
majeranek
natka pietruszki
przyprawa do zup
sól
pieprz
wędzony boczek 200 (chudy)

Przepis i sposób przygotowania na: cygańska rozkosz

Cebulę i paprykę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju, skropić wywarem i udusić. Pod koniec duszenia dodać koncentrat i pokrojony w paseczki i podsmażony boczek. Pokrojone w kostkę ziemniaki zalać wywarem i gotować. Gdy będą miękkie, dodać uduszone warzywa z boczkiem. Śmietanę wymieszać z mąką, połączyć z zupą, doprawić, posypać pokrojoną natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak