Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

NIBY SĘKACZ

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka krupczatka 3/4 szkl
mąka ziemniaczana 1/2 szkl
masło 25 dag
cukier 1 szkl
jajko 6 szt
zmielone migdały 5 dag
rum 1 łyżka
aromat waniliowy kilka kropel

Przepis i sposób przygotowania na: NIBY SĘKACZ

Masło utrzeć z cukrem na puch, dodawac po jednym żółtku, rum i migdały, aromat i wymieszane obie mąki.
Z białek ubić pianę i delikatnie wymieszać z ciastem.
Na dnie wysmarowanej małej tortownicy rozprowadzić cienką warstwę ciasta( 2-3 łyżki) i piec około 5 minut w 200 st C, wyjąć z piekarnika i rozprowadzić kolejną warstwę ciasta i znowu piec ok. 5 minut, powtarzać aż do wyczerpania ciasta, po upieczeniu posypać cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 08.01.2011 19:39
ciekawy ten sposób przygotowania sękacza. Wypróbuję.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak