Sposób przygotowania

Fasolę namoczyć poprzedniego dnia. Następnie dolać do fasoli wody, włożyć golonkę, dodać pokrojoną marchewkę, osolić i gotować do miękkości. W połowie gotowania dodać czosnek i liście laurowe. Gdy mięso odchodzi od kości, wyjąć golonkę, usunąć kości a mięso pokroić na kawałki, wrzucić do miękkiej fasoli. Koncentrat pomidorowy, wymieszać z odrobiną zimnej wody, połączyć z fasolą , zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z ziemniakami lub pieczywem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Kate131

    ciekawa
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !