Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z czerwonej kapusty z ogórkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 2 kg
ogórki świeże 1 kg
cebula 0,5 kg
sól 0,5 szklanki
ocet 2 szklanki
cukier 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z czerwonej kapusty z ogórkiem

Kapustę poszatkować, ogórki pokroić w plasterki, cebule w krążki. Wszystko posolić, wymieszać i pozostawić na noc. Następnie zrobić zalewę z 1 l wody i octu, zagotować . Do gotującej się zalewy wrzucić odciśnięta kapustę z cebulą i ogórkami, Chwilę pogotować, przełożyć do słoików, zakręcić nakrętki i pasteryzować około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdziorka6 07.02.2012 17:49
w sam raz do obiadku
monika154 01.09.2011 12:45
uwielbiam
mehia 25.03.2011 18:41
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak