Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZACIERKOWA ROSOŁKOWA

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 1-2 szt
marchewka 1 szt
ziemniaki kilka szt
pieprz i sól do smaku
zacierki 10-15 dag
pietruszka 1/2 szt
seler 1/4 szt
kostka rosołowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: ZACIERKOWA ROSOŁKOWA

Udka zalać wodą, dodać starte na grubych oczkach warzywa, przyprawy i gotować 15-20 minut, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować do miękkości, 10 minut przed końcem dodać zacierki.
Wyjąć mieso pokroić na kawałeczki i dodać do zupy.Doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak