Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z boczkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 1 kg
boczek wędzony 30 dag
sok z cytryny 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z boczkiem

Rybę pokroić na porcje, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Odłożyć na 3 godziny w chłodne miejsce. Następnie każdy kawałek ryby owinąć plasterkiem boczku, położyć na ruszcie, włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni , piec około 1/2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 19.01.2014 00:12
zapowiada się pysznie
adam1f 31.05.2012 05:26
dobra
Angelika10 11.10.2011 22:02
super
agnieszka137 09.01.2011 22:29
dość orginalne
Monika193
Monika193 04.01.2011 09:17
świetny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak