Sposób przygotowania

Kalafiory podzielić na małe różyczki. Gotować w osolonej wodzie (tak ok. 5 minut). Odcedzić o ostudzić. Pomidory sparzyć i obrane ze skórki pokroić w drobną kostkę. Papryki pokroić w cienkie paski. Natkę drobno posiekać. Ząbki czosnku przecisnąć przez praskę. Warzywa zalać octem i olejem, wsypać cukier i sól, zagotować. Dodać kalafior i dusić na niewielkim ogniu ok. 25 minut. Wyparzone słoiki napełnić sałatką, dobrze zakręcić i odwrócić do góry dnem. Przykryć ściereczką i zostawić na 30 minut do przestygnięcia. Sałatkę możemy przechowywać całą zimę w chłodnym miejscu. Z mojego przepisu wyjdzie jakieś 6 słoiczków o pojemności 450-500 ml. Polecam:)

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    apetyczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    na pewno pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    świetna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Lidia6

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    pyszny dodatek do obiadku
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    moje smaki,pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anio?eczek

    super sałatka :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bożena13

    mmmmm.. super;))
  • 0
    original
    Opublikowano

    pierniczkowo

    pyszna sałatka:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !