Sposób przygotowania

1.Kupujemy gotowy biszkopt lub pieczemu według klasycznego przepisu - 4 jajka, 3/4 szklanki cukru, 1 szklanka maki tortowej, 1 lyżeczka proszku do pieczenia.
2. Śmietanę z cukrem ubić mikserem z zapachem waniliowym. Żelatynę rozpuścić w zimnej wodzie (2 łyżki) i zalać wrzącą wodą do połowy szklanki, rozmieszać grudki, ostudzić i wlac do śmietany, wstawić do lodówki na 15 minut aż zgęstnieje.
3. W tym czasie brzegi tortownicy zamazać masłem, rwać biszkopt na kawałki i układać w tortownicy. Pomiędzy przerwy wkładać rodzynki i truskawki. Zalać śmietaną i czynność powtórzyć – rwać biszkopt wkładać rodzynki, zalać śmietaną.
4. Wyrównać wierzch ciasta. Brzoskwinie kroić i układać na górze. Rozpuścić dwie galaretki i wylać na samą górę. Postawić do zastygnięcia na kilka godzin do lodówki.
przepis na 1 tortownicę.

Komentarze

  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    super nazwa
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mniammmmmm;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !