Sposób przygotowania

umyte i osączone śledzie lekko osolić, obtoczyć w mące i zrumienić na oleju. Usmażone ryby przełożyć do wysmarowanego olejem żaroodpornego naczynia. Składniki sosu dobrze wymieszać. Zalać śledzie sosem posypać posiekanym koperkiem , przykryć i wstawić na 20 minut do rozgrzanego piekarnika

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    a można użyć śledzi solonych ale dobrze wymoczonych?
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    ja robię z niesolonych ale można tylko trzeba uważać wtedy z solą
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo ciekawy przepis ,śledzi pod taką postacią nigdy nie próbowałam
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    uwielbiam śledzie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !