Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gorąca czekolada z laską wanilii

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czekolada deserowa 10 dag
mleko 2 szklanki
laska wanilii
skórka pomarańczy
cukier 2 łyżki
kakao 1 łyżka
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: gorąca czekolada z laską wanilii

kakao rozetrzeć z cukrem, zalać 1/4 szklanki wrzącej wody, dobrze wymieszać. ostudzić.
w zimnym płynie rozmieszać mąkę ziemniaczaną.
mleko zagotować z laską wanilii i skórką pomarańczy.
gdy mleko sie zagotuje wanilie i skórke pomaranczy usunąć.
do goracego mleka dodac połamaną na kawałki czekolade i mieszać do rozpuszczenia. nastepnie wlac kawowy płyn z mąką. zagotować na małym ogniu, ciagle mieszając.
napój wlać do szklanek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 26.08.2011 10:31
smaczne
traktorek 09.01.2011 11:25
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak