Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczarkowa z grzankami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 400 gram
cebula 1 szt
masło 6 łyżek
śmietana 300 ml
natka pietruszki 3 gałązki
chleb 4 kromki
sok z cytryny
sól
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
bulion 4 szkl
żółty ser starty 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pieczarkowa z grzankami

Cebulę posiekać. Pieczarki pokroić w plasterki. Natkę opłukać. 3 łyżki masła rozgrzać w rondlu, zeszklić cebulę. Dodać pieczarki i przesmażyć. Wlać bulion, gotować 10 minut. Śmietanę rozrobić z kilkoma łyżkami gorącego bulionu i wlać do zupy. Przyprawić solą, sokiem z cytryny i gałką. Zamieszać i zagotować. Chleb pokroić w kostkę, zrumienić na reszcie masła. Dodać ser, wymieszać. Zupę posypać natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 10.07.2011 22:38
Bardzo ciekawy przepis, inny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak