Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Anyżki

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 20 dag
cukier puder 15 dag
cukier kryształ 15 dag
jaja 2 szt
białko 2 szt
Anyż nasiona Prymat 1 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Anyżki

Do miski wsypać cukier kryształ, wbić jajka i ubijać nad parą aż masa zgęstnieje. Następnie zdjąć z garnka i ubijać do ostudzenia. Dodać mąkę i wyrobić ciasto. Rozwałkować, wykrawać ciasteczka. Z cukru pudru, białek i anyżu utrzeć lukier. Ciasteczka smarować lukrem, układać na przygotowanej blaszce i piec w piekarniku na złoty kolor (ok. 20-25 minut, temperatura 180 stopni).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 23.06.2013 12:44
super się prezentują
Motorek 24.08.2012 09:08
mniam pyszności
Iwusia 11.04.2012 22:07
wyglądają ślicznie, zachęcają do wypróbowania przepisu
olkaaa 04.03.2012 11:03
fajne
Angelika10 15.08.2011 22:11
super
mehia 18.04.2011 19:22
jakie ładne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak