Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka pieczarkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1 kg
jajko 5-6 szt
cebula 1 szt
groszek konserwowy 1 puszka
majonez 1/2 słoiczka
sól szczypta
pieprz szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka pieczarkowa

Pieczarki oczyszczamy, gotujemy w lekko osolonym wrzątku. Groszek konserwowy osączamy z zalewy. Cebulę obieramy, drobno siekamy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Ugotowane pieczarki kroimy w kostkę. Następnie wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy majonez, sól oraz pieprz do smaku. Całość dokładnie mieszamy. Schładzamy w lodówce 1-2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 21.02.2011 19:14
Bardzo dobra sałatka
IlonaAlbertos 01.02.2011 11:57
Też taką robię- pyszna :)
wolochski 08.01.2011 17:14
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak