Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa dyniowo- grzybowa z płatkami migdałowymi

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 1/2 kg
wywar drobiowo-wołowy 2 l
wywar z grzybow 1/2 l
marchewka 1 szt
cebula 1 szt
ziele angielskie 3 szt
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/3 łyżeczki
przyprawa płynna do zupy do smaku
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
śmietana 30% 125 ml
grzanki 450 gr
płatki migdałowe 150 gr

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa dyniowo- grzybowa z płatkami migdałowymi

Dynię obrać pokroić w drobną kostkę i ugotować razem z marchewką i cebulą na wywarze drobiowo- wołowym . Kiedy warzywa będą miękkie zmiksować. Do garnka dorzucić ziele angielskie, gałkę, dolać wywar z grzybów i gotować jeszcze około 20 minut. Doprawić do smaku sola, pieprzem, przyprawą. W ostatnim stadium zabielić śmietaną wymieszaną z 3 łyżkami gorącej zupy. Podawać z grzankami i uprażonymi na patelni płatkami migdałowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia1988 30.07.2013 13:03
takiej jeszcze nie jadłam :)
Grazyna0211 14.07.2012 18:13
fajne połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak