Sposób przygotowania

Dynię obrać pokroić w drobną kostkę i ugotować razem z marchewką i cebulą na wywarze drobiowo- wołowym . Kiedy warzywa będą miękkie zmiksować. Do garnka dorzucić ziele angielskie, gałkę, dolać wywar z grzybów i gotować jeszcze około 20 minut. Doprawić do smaku sola, pieprzem, przyprawą. W ostatnim stadium zabielić śmietaną wymieszaną z 3 łyżkami gorącej zupy. Podawać z grzankami i uprażonymi na patelni płatkami migdałowymi.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    fajne połączenie
  • 0
    original
    Opublikowano

    gosia1988

    takiej jeszcze nie jadłam :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !