Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SZYNKA ŚWIĄTECZNA

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka bez kości 1,5 kg
włoszczyzna 1 pęczek
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat kilka ziaren
musztarda 2-3 łyzki
Liść laurowy suszony Prymat 2-3 szt
chleb 2 kromki

Przepis i sposób przygotowania na: SZYNKA ŚWIĄTECZNA

Szynkę umyć, zalać wodą, dodać włoszczyznę , pieprz i liście laurowe, gotować na małym ogniu około 60 minut.
Wyjąć, ostudzić, posmarować musztardą, posypać pokruszonym chlebem, ułożyć na ruszcie przykrytym folią aluminiową i na najniższym poziomie piec około 30 minut w tem. 220 st.C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak