Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wykwintny mus z białej czekolady

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biała czekolada 3 tabliczki
śmietana kremówka 500 ml
kokos 15 dag
żółtko jajek 6 sztuk
cukier 6 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: wykwintny mus z białej czekolady

Utrzeć żółtka z 4 łyżkami cukru. Oddzielnie ubić śmietanę z 2 łyżkami cukru. 2 czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej. Połączyć żółtka ze śmietaną, delikatnie wymieszać. Rozpuścić żelatynę w kilku łyżkach wody, ostudzić - nie może stężeć. Do masy śmietanowo - żółtkowej dodać ostudzoną płynną czekoladę i żelatynę. Dodać na końcu wiórki kokosowe. Przełożyć do foremek lub małych szklanek i włożyć do lodówki na godzinę. Kiedy mus stężeje, należy go wyjąć i na moment znużyć foremkę lub szklankę w gorącej wodzie i wysunąć mus na talerzyk. 3 czekoladę rozpuścić i polać mus.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sunnymood 24.04.2012 07:42
mm.:) brzmi kusząco:)
mala2021 03.05.2011 12:00
słodko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak