Sposób przygotowania

Utrzeć żółtka z 4 łyżkami cukru. Oddzielnie ubić śmietanę z 2 łyżkami cukru. 2 czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej. Połączyć żółtka ze śmietaną, delikatnie wymieszać. Rozpuścić żelatynę w kilku łyżkach wody, ostudzić - nie może stężeć. Do masy śmietanowo - żółtkowej dodać ostudzoną płynną czekoladę i żelatynę. Dodać na końcu wiórki kokosowe. Przełożyć do foremek lub małych szklanek i włożyć do lodówki na godzinę. Kiedy mus stężeje, należy go wyjąć i na moment znużyć foremkę lub szklankę w gorącej wodzie i wysunąć mus na talerzyk. 3 czekoladę rozpuścić i polać mus.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    słodko :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    mm.:) brzmi kusząco:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !