Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg w kapuście

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 4
koperek
cytryna
kapusta
sól
pieprz
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg w kapuście

Umyte ryby należy skropić sokiem z cytryny, posypać przyprawami i zostawić na kwadrans. Ukroić kilka plasterków cytryny, posiekać koperek i obrać 4 liście kapusty. Na każdym położyć rybę, do pstrąga włożyć plaster cytryny, łyżkę zmrożonego masła, i koperek. Całą rybę zawijamy w kapustę, a następnie w folię aluminiową i pieczemy na grillu około 15 minut. Pod koniec smażenia otwieramy folię i jeszcze chwilę pieczemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 19.12.2011 10:44
Pycha! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak