Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mielone w ciescie

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mielone mięso wieprzowe 1/2 kg
ciasto francuskie 1 opakowanie
jajko 2 szt
cebula 1 szt
sól i pieprz 2 szczypta
sos do pieczeni 1 op
pieczarki 250 dag
natka pietruszki 0,5 peczka

Przepis i sposób przygotowania na: mielone w ciescie

cebule i natke drobno kroimy.dodajemy do miesa,wbijamy jajko.doprawiamy sola i pieprzem.
ciasto rozkladamy,wykladamy rownomiernie warstwe miesa i zwijamy w rolade.
zoltko rozklucamy,smarujemy wierzch rolady.pieczemy godzine.
pieczarki myjemy i smazymy na patelni,az odparuje woda,solimy.sos przygotowujemy,wedlug przepisu na opakowaniu.rolade podajemy z sosem i pieczarkami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak