Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z pieczarkami w winie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 500 gram
pieczarki 500 gram
sól, pieprz do smaku
wino czerwone wytrawne 1 szklanka
jogurt naturalny 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z pieczarkami w winie

Schab posypać sola i pieprzem, odstawić na 30 minut. Potem kroić w plastry. Obsmażyć na patelni z obu stron, zrumienić. Przełożyć do garnka. na tłuszczu ze schabu podsmażyć pieczarki, przełożyć grzyby do garnka bez sosu. Potem wlać wino na patelnię – sos z pieczarek i mięsa przejdzie winem, pogotować kilka minut. Dodać jogurt i mieszać, aż do konsystencji zwartej. Polać mięso i pieczarki sosem podawać z makaronem i sałatką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 04.05.2012 08:10
super przepis
agata1722
agata1722 04.07.2011 12:59
pycha
pegaz 07.11.2010 07:55
super
Emilia22 29.09.2010 08:48
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak