Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flaki wołowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 30 dkg
flaki mrożone 1 kg
marchew 4 sztuki
pietruszka 2 sztuki
seler 1/3 sztuki
por 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek 2 łyżki
gałka muszkatołowa
ziele angielskie
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Flaki wołowe

Flaki oczyścić, umyć i ugotować do miękkości. Mięso wołowe gotować w oddzielnym garnku wraz z warzywami, solą i pieprzem. Połączyć flaki z wywarem. Przyprawić do smaku. Gotować. Po ugotowaniu odcedzić warzywa. Flaki i mięso pokroić w paski. Marchewkę zetrzeć na tarce, dodać do mięsa i flaków. Na rozgrzany tłuszcz wsypać mąkę i zrumienić. Dodać do flaków. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 12.01.2012 00:31
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak