Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluchy z mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 0.5 kg
ziemniaki o,5 kg
mąka ziemniaczana 4 łyżki
sól
mięso mielone 0,5 kg
cebula biała 1
Kucharek przyprawa do potraw

Przepis i sposób przygotowania na: Kluchy z mięsem

Mięso łączymy z pokrojona drobno cebula ,doprawiamy do smaku i tworzymy małe kulki. Z ziemniak~ów ugotowanych i reszty startych na drobnych oczkach i odciśniętych od soku .robimy ciasto Dodajemy mąkę ziemniaczana i sól .
Z ciasta robimy koła wielkości szklanki ,nakładamy kulkę mięsna i zlepiamy .Gotujemy 10 minut od wypłynięcia z wody .
Polewamy masełkiem lub dowolnym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 01.03.2014 17:08
bardzo smaczne
olkaaa 26.03.2013 07:27
już dawno nie jadłam
fictor123 28.02.2012 15:48
super
barbara11561 12.09.2011 09:38
pyszne
ben-ka 27.05.2011 11:22
Ile razy widzę te kluchy,tyle razy mam na nie chęć:)
IZABELA29 03.01.2011 15:45
jedno jajo zapomniałam wpisac.!
ben-ka 03.01.2011 10:10
Bardzo lubię takie kluchy a jeszcze bardziej jak ktoś zrobi:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak