Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŻEBERKA Z GRILLA

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 10 sztuk
rosół 1 szkl
keczup pikantny 10 łyżek
ocet winny 5 łyzek
miód 3 łyżki
czosnek 3 ząbki
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ŻEBERKA Z GRILLA

Czosnek drobno posiekać, utrzeć z keczupem, octem i miodem. Wymieszać z rosołem(może być z kostki), doprawić.
Umyte i osuszone żeberka polać sosem i przykryć, odstawić na dobę w chłodne miejsce, grilować co jakiś czas przekładając na drugą stronę i smarując marynata.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 03.01.2011 08:12
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak